Aangifte inkomstenbelasting uitstellen (over 2019)

Krijgt u normaal gesproken hulp bij uw belastingaangifte? En is deze hulp nu niet beschikbaar door de Corona maatregelen? Dan hebben wij niet direct een oplossing maar u kunt uw aangifte wel uitstellen. Een uitstel van 4 maanden wordt in vrijwel alle gevallen toegekend. Tegen die tijd is het wellicht wel weer mogelijk om uw aangifte samen met uw adviseur in te dienen.

Uitstel aanvragen moet u wel vóór 1 mei doen. Wacht hier echter niet te lang mee, dan kunnen wij u indien nodig nog telefonisch helpen.


LET OP:
Mogelijk hebt u eind maart (2020) in De Telegraaf gelezen dat iedereen die hulp krijgt bij aangifte automatisch uitstel krijgt, DIT KLOPT NIET. Gelukkig is het artikel inmiddels aangepast. U krijgt namelijk alleen automatisch uitstel als u door de belastingdienst zelf zou worden geholpen bij uw aangifte en de afspraak hiervoor (i.v.m. Corona preventie) afgezegd is door de belastingdienst. Als u normaal gesproken wordt geholpen door SWW, vakbond, ouderenbond, commerciële adviseur, etc. dan is dat niet bekend bij de belasting en krijgt u niet automatisch uitstel!

Advies belastingdienst: “Bij twijfel uitstel aanvragen.”


Wat hebt u nodig?
Voor het aanvragen het volgende klaar leggen:
1) BSN (burgerservicenummer), dit staat o.a. op uw paspoort, ID kaart, rijbewijs en zorgpas.
2) Adresgegevens
3) Telefoonnummer
4) DigiD inlog gegevens (alleen nodig bij digitaal aanvragen)

Voor u uitstel gaat aanvragen zijn de volgende zaken belangrijk om te weten:
– Als u geld terug krijgt zult u dit ook pas later ontvangen dan normaal.
– Als u moet betalen en u betaalt later dan kan de belastingdienst rente in rekening brengen. Het goede nieuws is dat de belastingrente i.v.m. de Corona maatregelen is verlaagd naar 0,01% voor de aangifte over 2019. Dit is nagenoeg niets (€0,10 op €1000,-).

Uitstel aanvragen van uw belastingaangifte kan op 3 manieren:
– Telefonisch
– Schriftelijk
– Digitaal
Hieronder vindt u uitleg over deze 3 manieren:

Telefonisch uitstel aanvragen:
Houd uw gegevens bij de hand (zie hierboven) en bel met 0800-0543 (gratis). Er kan gevraagd worden naar een reden waarom u uitstel wil vragen: Geef aan dat u normaal gesproken wordt geholpen en dat deze hulp nu niet beschikbaar is door de Corona maatregelen.

Als het telefonisch erg druk is bij de belastingdienst kunt u ook kiezen voor het schriftelijk of digitaal aanvragen van uitstel, zie hieronder:

Schriftelijk uitstel aanvragen:
Download het formulier HIER.
U kunt het op de computer invullen en dan uitprinten en ondertekenen. U mag het ook eerst uitprinten en dan met pen invullen.

Vul bij aangiftejaar 2019 in en bij “Tot wanneer vraagt u uitstel aan?” vult u 01 09 2020 in. Dan hoeft u geen reden op te geven. Vervolgens vult u onderaan het formulier uw persoonlijke gegevens, datum van vandaag en uw handtekening in.
Daarna versturen naar:
Belastingdienst
Postbus 2523
6401 DA Heerlen

Digitaal uitstel aanvragen:
Waarschijnlijk de meest eenvoudige manier wanneer u beschikt over DigiD en een klein beetje handig bent in het gebruik van de computer. U hoeft namelijk geen formulier meer in te vullen!
Log met uw DigiD in op:

Hebt u geen (werkende) DigiD? Volg dan eerst onze handleiding DigiD Aanvragen of kies er voor om telefonisch of schriftelijk uitstel aan te vragen (zie hierboven).

Hieronder de stappen die u moet doorlopen om digitaal uitstel aan te vragen:

Na het inloggen met DigiD kiest u voor “Inkomstenbelasting”.
Kies onder “Belastingjaar 2019” voor “Uitstel voor mijn aangifte …..”.
Kruis het vakje onder “Uitstel aanvragen” aan en klik op “Volgende”.
Klik op “Naar ondertekenen”.
Klik op “Ondertekenen”.
Klik op “Verzenden”

KLAAR!
U krijgt binnenkort bericht van de belastingdienst.