DigiD (opnieuw) Aanvragen

Voor veel zaken heeft u een DigiD nodig om in te loggen bij overheden, zorgverzekering, pensioen, uitkering, zorgtoeslag, huurtoeslag, enzovoort. Soms moet u inloggen met een SMS bevestiging (zoals de zorgverzekering), vaak zijn alleen uw gebruikersnaam en wachtwoord voldoende. Deze DigiD code moet u eenmalig aanvragen maar als u de code anderhalf jaar niet gebruikt moet u deze opnieuw aanvragen, dit werkt hetzelfde als bij de eerste keer. Mocht u niet helemaal zeker zijn of u het goed doet kunt u natuurlijk ook even contact met ons opnemen.

Wat hebt u nodig?
Voor het aanvragen het volgende klaar leggen:
1) BSN (burgerservicenummer), dit staat o.a. op uw paspoort, ID kaart, rijbewijs en zorgpas.
2) Adresgegevens
3) Telefoonnummer
4) Bedenk een wachtwoord, liefst moeilijk te raden maar makkelijk te onthouden voor uzelf.

De overheid heeft een mooi stappenplan gemaakt voor het aanvragen van DigiD, die vindt u hier:

Hiermee vraagt u dus nog niets aan, het wordt alleen stap-voor-stap aan u uitgelegd. Kijkt u liever een instructiefilmpje? Die vindt u hieronder:

Instructiefilmpje DigiD aanvragen

We adviseren om zowel het stappenplan als het filmpje even door te nemen. Denkt u genoeg te hebben aan deze uitleg en wilt u de aanvraag gaan doen? Ga dan hier naartoe om uw DigiD aan te vragen:

Bent u nog niet geheel zeker van uw zaak? Neem dan contact met ons op of kom langs op ons spreekuur op werkdagen tussen 9 en 12.