Schoolkosten en andere kosten? Leergeld helpt!

Wanneer je als kind opgroeit in een gezin met weinig geld, kun je niet altijd gemakkelijk aan alles meedoen. Dat is jammer en niet terecht want alle kinderen horen erbij.

De Stichting Leergeld Hoogeveen zorgt ervoor dat deze kinderen toch mee kunnen doen. Voor kinderen van 4 tot 18 kunnen ouders bij Leergeld aankloppen. Het inkomen van de ouders wordt door vrijwilligers van Leergeld gecheckt. Het mag niet hoger zijn dan 120% van de bijstand, dus iets hoger dan de bijstand. Ook mensen die in de schuldsanering zitten, kunnen bij Leergeld terecht.
De Stichting Leergeld Hoogeveen is er voor alle kinderen uit de gemeente Hoogeveen.


Zitten kinderen op het Voortgezet onderwijs dan kan het volgende worden aangevraagd:
• een fiets
• een schoolspullenpasje
• een sportspullenpasje
• bijdrage kosten laptop

Voor kinderen op de Basisschool kan worden aangevraagd
• een fiets
• indien nodig een laptop groep 7,8
De vrijwillige eigen bijdrage vergoeden wij niet.

Mocht het nodig zijn, dan kunnen wij ook een aanvraag doen bij het Jeugdfonds Sport en Cultuur en kunnen kinderen sporten of op muziekles.

Grotere uitgaves voor studie? Bijzondere kosten? Inrichting kamer? Aanschaf babyspullen, kleding etc? Alles aanvragen via onderstaande links.

www.leergeld.nl/hoogeveen of www.samenvoorallekinderen.nl

Hulp nodig bij uw aanvraag? Of bent u niet helemaal zeker of het wel zin heeft om een aanvraag te doen? Neem dan contact met ons op of kom langs op ons dagelijkse inloopspreekuur van 9 – 12 aan Het Haagje 119, dan helpen de vrijwilligers van Loket Geldzaken u hier graag mee.

Dankzij donaties en sponsoring kan Leergeld deze zaken voor kinderen regelen. Er wordt geen geld uitgekeerd, alles wordt in natura verstrekt.